joi, 19 martie 2015

SPORTUL ŞI ÎNTRECERI SPORTIVE DESFĂŞURATE IN LOCALITATEA SMEENI

In localitatea Smeeni există diverse modalităţi de a-ţi petrece timpul liber. Una dintre ele este aceea de a participa la diverse întreceri sportive desfășurate la nivel de comună sau pur şi simplu intalniri amicale intre prieteni, la un meci de fotbal, handbal sau tenis. Posibilități există având în vedere că în comună se află un teren de fotbal şi o sală de sport.
In Smeeni se afla o sala de sport construita la inceputul anilor 2000

Deşi echipa de fotbal a comunei, cu diversele denumiri pe care le-a purtat de-a lungul anilor A.S. Smeeni sau CEREANIM SMEENI, nu se află în acest moment in clasamentul diviziei judeţene pe un loc onorabil, cel puţin există dorinţa tinerilor de a practica sport. Nu vom aduce aici în discuţie felul în care este organizată şi finanțată această echipă, ci voi prezenta o parte din întrecerile sportive unde aceasta a participat.

De asemenea există posibilitatea de a participa la întreceri sportive de amatori, la sala de sport din Smeeni. Aproape în fiecare zi aceasta este închiriată de diverse grupuri de tineri pentru a desfăşura aici la meciuri de fotbal şi uneori de handbal.

Tot aici sunt desfăşurate zilnic şi orele de educaţie fizică şi sport de la Școala Gimnazială Smeeni, iar o parte din echipele de elevi formate şi instruite de profesori aici, au participat şi au avut rezultate deosebite la întreceri sportive la nivel judeţean şi naţional.

Întreceri sportive de amatori intre copii se desfăşoară de altfel şi pe uliţele din sat, precum şi pe lunca din apropierea râului Călmăţui.

In decursul acestor ani, de când aproape zilnic citiți pe internet ştiri şi noutăţi din Smeeni, am încercat sa prezentăm şi o parte din întrecerile sportive desfăşurate de echipele constituite la nivelul comunei precum şi a scolii.

Vom începe acest periplu cu prezentarea meciurilor de

fotbal ale echipei locale CEREANIM Smeeni.

In 2012, pe 13 aprilie primul meci filmat în deplasare, a adus faţă în faţă echipa din Smeeni cel cu cea a localităţii Stâlpu. Atunci cei din Smeeni au pierdut cu 0 la 5.



Un alt meci din 2012, a fost cel de inaugurare a terenului de fotbal din centrul Smeeni-ului. Desfăşurat pe 12 mai, atunci echipa A.S. Smeeni a întâlnit pe teren propriu echipa din Limpeziş. Scorul final a fost egal, 2-2.



In anul 2013 3 mai, pe stadionul din Smeeni echipa de fotbal a comunei a întâlnit echipa din localitatea Săhăteni. Atunci juniori au câștigat cu 2-1, iar seniori au făcut un meci egal, 2-2.



Un alt meci pierdut pe teren propriu de cei din Smeeni a avut loc în 15 martie 2014, cu echipa din localitatea Lunca. Scorul final a fost atunci de 0 la 2, in favoarea fotbaliștilor din Lunca.




Întreceri sportive, de această dată în sala de sport a comunei Smeeni, au avut loc si în cadrul Olimpiadei locale a sportului şcolar atât la fotbal cât şi la handbal.




O întrecere sportivă la fotbal, a avut loc pe 1 februarie 2013 şi a avut ca protagoniste elevele de gimnaziu al şcolilor din Smeeni si Bradeanu (satul Smardan). Intrecerea a făcut parte din Olimpiada şcolară a sportului şcolar - Etapa intercentru Buzau 3.



Pe data de16.05.2013 a avut loc la Smeeni o întrecere sportivă, sub egida Consiliului Judeţean Buzau, cu titlul Tara Copilăriei. Întrecerea a vrut sa reînvie spiritul Daciadei, acea mişcare sportivă de amploare, de dinainte de Revoluţie, formata numai din amatori, organizată din doi în doi ani, având finale pe întreaga ţară la toate disciplinele sportive. 

De fapt obiectivul principal al acestei competiţii a fost acela de a depista în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani, tinere talente, copii cu potenţial sportiv ridicat. 
Desi au fost invitate sa participe mai multe scoli, din partea de sud-est a judetului Buzau (centrul Buzau III), prezent au răspuns numai 4, Smeeni, Bradeanu, Scutelnici si Galbinasi.
Fotbal atât la băieţi cât şi la fete, handbal, volei, tenis de masa sau cros, au fost activităţile sportive care au ţinut în priza astăzi pe toţi cei prezenţi atât în sala de sport din Smeeni cât şi pe terenul de fotbal din localitate.
Coordonatorul competiţiei de la Smeeni a fost d-na prof. Daniela Dramboceanu de la Scoala Gimnaziala Galbinasi, care ne-a declarat că echipele care astăzi s-au clasat pe primul loc vor primi diplome si vor participa la etapa judeţeana a acestei competitii, ce va avea loc pe data de 1 iunie 2013 la Buzau.
Iata ca, intr-o perioadă în care timpul fiecăruia este destul de preţios şi in care grijile cotidiene îi măcina pe fiecare, mai există timp şi pentru astfel de activităţi sportive şi în zona rurală, pentru a le oferi şi copiilor de aici şansa de a se afirma.


Pe 13.12.2014 la Sala de sport a avut loc o intrecere sportiva care i-a avut ca protagonisti pe elevii scolilor de la Smeeni, Rusetu, Scutelnici, Padina si Luciu in cadrul Olimpiadei Sportului Scolar, la fotbal baieti, faza pe comune.

Echipa Scolii Gimnaziale Smeeni a castigat locul I, şi astfel a câştigat un loc in faza judeteana desfasurată la Buzau in luna februarie 2015.



O intrecere sportiva in cadrul ONSS (Olimpiadei NATIONALE a Sportului Scolar) a avut loc sambata 29.11.2014 la Smeeni. Echipele de handbal ale scolilor din Luciu, Rusetu, Padina, Scutelnici, Bradeanu si Smeeni, atat baieti cat si fete s-au intrecut pentru a castiga primul loc, cel care le confera participarea la faza judeteana.
La fete a castigat echipa celor de la scoala din Rusetu, locul 2 Scoala din Smeeni, locul 3 Scoala din Scutelnici.
La baieti pe primul loc s-a clasat echipa scolii din Scutelnici, locul 2 echipa scolii din Largu, locul 3 echipa scolii din Smeeni, locul 4 Scoala din Bradeanu, iar locul 5 cei din Rusetu. 




In vara lui 2013, la iniţiativa primăriei din Smeeni, din dorința de a descoperi noi talente fotbalistice de pe plan local, in fiecare săptămâna a avut loc in sala de sport a comunei o competiţie sportivă ce a reunit echipe formate la nivelul fiecărui sat din comuna: Smeeni, Moisica, Albești, Udați, Lucieni si Bălaia.

Astfel in zilele de marţi si joi au avut loc meciuri de campionat, la sfârşitul cărora echipa câștigătoare acumulat puncte, ce s-au adunat in clasamentul final.

La finalul competiţiei echipele de pe primele 3 locuri au fost premiate cu sume de bani de către primărie.



Un sport mai puţin practicat la Smeeni este oina, deşi el este declarat sportul nostru naţional.
La scoala in orele de educatie fizica profesorii au printre altele, in programa si aruncarea mingii de oina. La Smeeni, de pilda, Neagu Teodor, elev in clasa a II-a la Scoala Gimnaziala Smeeni, a participat la Campionatul National de aruncare a mingii de oină, clasându-se pe locul al treilea, la categoria lui de vârsta (Copii 3), cu o aruncare de 32.17. Pentru multi dintre noi, acest lucru poate nu inseamna nimic, insa pentru cei care cunoasc acest sport inseamna destul de mult. Meritul aparţine deopotriva atât tânărului medaliat, dar şi profesorului şi antrenorului sau, Ghiţă Iulian care, zi de zi şi-a antrenat elevul pentru a obţine o performanţă unică pentru şcoala, cât şi pentru localitatea Smeeni.



Am prezentat doar câteva din întrecerile sportive desfăşurate pe raza localităţii Smeeni în decursul ultimilor ani. Întrecerile au fost mult mai numeroase însă nu au fost popularizate aşa de mult ca acestea.
Este necesar însă o implicare mai mare a autorităţilor locale de aici mai ales în susţinerea şi promovarea sportului în localitate, fie el fotbal, handbal şi de ce nu şi alte sporturi. Poate vor lua şi exemplul localităţii Gherăseni care de curând au înfiinţat un club sportiv pentru tineretul din localitate, unde aproape zilnic se desfăşoară întreceri de tenis de
masă. O idee !!!!!!

Niciun comentariu:

Cele mei citite stiri