luni, 16 martie 2015

BILANȚUL ACCIDENTELOR RUTIERE din ultimii 3 ani de pe raza localității SMEENI

Pe raza localităţii Smeeni au avut loc în ultimii ani numeroase accidente rutiere în care au fost implicaţi atât pietoni cât şi şoferi din Smeeni. O evidenţă exactă a aceste evenimente rutiere există cu siguranţă în arhivele poliţiei. Pe canalul youtube de știri online Smeeni WEB TV, dar şi în presa locală şi chiar naţională, au fost publicate de-a lungul anilor ştiri cu o parte din aceste accidente. Din fericire pentru cei implicaţi, acestea  nu au fost soldate cu victime omeneşti.

Anul 2012 a fost foarte bogat in evenimente rutiere pe raza localității Smeeni
In anul 2012, un accident spectaculos,  soldat cu rănirea a 4 persoane dintre care 2 copii, a avut loc la intersecţia DN2C cu DJ 203D (La curba dinspre târg). Atunci un şofer din Braşov, aflat la volanul unui Opel, care circula dinspre Maxenu, nu a acordat prioritate, intrând in coliziune cu un autoturism marca Dacia Break, condus de un tânăr din Smeeni, care circula regulamentar. Din impact a rezultat rănirea unei bătrâne care se afla în autoturismul Dacia si alte 3 persoane, dintre care 2 copii care se aflau în celălalt autoturism. Cel mai grav avariat a fost autoturismul Dacia.


 Pe 2 mai 2012, pe DN 2 C, în apropierea aceleiaşi intersecţii s-a produs un eveniment rutier soldat cu rănirea gravă unui bărbat din Smeeni. Acesta se deplasa cu bicicleta pe DN 2C, timp în care din spate a fost acroşat de un auto-camioneta maraca Mitsubishi condus de un bărbat din comuna Amaru. Din impact biciclistul a fost aruncat la circa 1 metru si jumătate de marginea carosabilului, pe trotuar suferind un traumatism cranio-cerebral şi leziuni uşoare la mâini şi picioare.


Un accident fără urmări grave, soldat doar cu pagube materiale, s-a petrecut pe 5.09.2012, in jurul orelor 18.00 pe DJ 203 D, in apropiere de Fantana Tamadutoare din Smeeni. In accident au fost implicate două autovehicule conduse de şoferi din Buzău şi Cosntanţa. Evenimentul rutier s-a produs pe fondul neatenției șoferului din Buzău, aflat la volanul unei auto-camionete FORD, care s-a angajat intr-o depășire riscantă, imediat după curba de la fântână, intrând în coliziune cu un autoturism marca Subaru, condus de o șoferiță din Constanţa. Aceasta  semnalizase intenţia de a intra pe drumul lăturalnic ce duce către Fântâna Tămăduitoare de la Smeeni.
In urma impactului autoturismul SUBARU a fost avariat pe partea stânga in proporție de 70 % iar autocamioneta FORD a ajuns in canalul de pe marginea drumului, fiind necesara intervenția unei mașini de la tractări auto pentru a fi scoasă de acolo.


Spre finele anului 2012, pe 3 decembrie, in jurul orelor 12.30, pe DN 2C, pe raza localitatii Smeeni, din nou la intersectia cu DJ 203D, catre Maxenu, un autoturism marca Daewoo Matiz,  condus de un tânăr din Smeeni a acroșat  din faţă un biciclist , tot din Smeeni care nu s-a asigurat atunci când a vrut sa vireze stânga.
 Din accident a rezultat rănirea biciclistului, acesta suferind câteva răni la mâini si picioare precum si câteva contuzii la cap. Iniţial biciclistul nu a cerut ajutorul Ambulantei, insa in cele din urma aceasta a sosit la faţa locului si l-a preluat pentru investigaţii amănunţite la spitalul din Smeeni.


La numai o zi distanţă, pe 4 decembrie în faţa Scolii Gimnaziale din Smeeni, în timp ce se întorcea de la şcoală, un elev în clasa a II-a din Smeeni a fost salvat de la o tragedie de propriul ghiozdan. Acesta a încercat să traverseze strada printr-un loc nepermis timp în care a fost accidentat de un autoturism Dacia Logan condus de un şofer din Buzău.
Cei care au văzut momentul accidentului spun că băiatul a traversat în alegare, fiind izbit şi căzând cu capul, spre norocul lui, pe propriul ghiozdan. Acesta a suferit totuși răni la genunchi şi la cap, motiv pentru care fost transportat imediat la Spitalul din localitate (care se află la doar câțiva pași de locul accidentului), acolo unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale. De aici el a fost transferat la Spitalul Judeţean Buzău pentru investigaţii amănunţite. Din fericire copilul şi-a revenit complet, însă cu siguranţă îşi va aminti de acest accident toată viaţa.


Anul 2013 din fericire nu a fost aşa de bogat în eveniment rutiere pe raza localităţii Smeeni ca cel dinaintea lui. Totuşi un accident rutier notabil a avut loc pe pe 14 iunie, in jurul prânzului pe DN 2C, pe raza localităţii Moisica.
In timp ce conducea un autoturism din direcţia Buzău către Pogoanele, un tânăr de 19 ani, din comuna Padina, a acroşat un bărbat, în vârstă de 82 de ani, care se deplasa cu bicicleta în aceeaşi direcţie şi care a efectuat brusc virajul la stânga, fără să se asigure şi fără a semnaliza schimbarea direcţiei de mers.

Victima a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, rănile însa nu i-au pus viaţa în pericol.

In anul 2014, pe 14 februarie pe DN 2C pe raza localității Smeeni, in Sălcioara un cal scăpat de sub controlul căruţăşului a lovit o maşină şi a accidentat un tânăr aflat în căruţă. Martorii au spus atunci că băiatul în vârstă de16 ani, ar fi căzut la roata căruţei, aceasta trecând peste el. "Am sărit de pe bicicletă, l-am luat de pe șosea și l-am dat la margine, lângă un gard. Am chemat imediat salvarea, dar până la urmă l-au adus niște băieți cu o căruță la Spitalul din Smeeni. Se simțea rău, făcea spume la gură, pe moment am crezut că are capul strivit“, a spus un sătean.
În mod miraculos, băiatul a scăpat cu viață, alegându-se cu zgârieturi în zona feței și a capului, și cu răni ușoare la picioare.
La faţa locului a sosit şi o Ambulanţă însă nu a mai fost nevoie de ea, băiatul fiind transportat în foarte scurt timp la spitalul din Smeeni.




Pe 13 octombrie 2014, dimineața în jurul orelor 4.00, pe raza localității Smeeni, la intersecția DJ203D cu DN2C, în aceeaşi curbă unde au loc frecvent evenimente rutiere s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea a trei persoane. Un tânăr de 30 de ani din Maxenu, aflat la volanul unui autoturism Skoda, ce se deplasa din direcția Pogoanele către Maxenu a ratat curba la ieșire din Smeeni şi s-a izbit cu mașina de un gard de beton. In urma impactului șoferul şi doi pasageri au fost răniți destul de grav, fiind necesară intervenția Ambulantei, care i-a transportat la Spitalul Județean Buzău.


Sâmbăta, 25.10.2014 după amiaza, in jurul orelor 13 in localitatea Călțuna, comuna Smeeni, pe DN 2 C, un șofer aflat la volanul unui autoturism SEAT înmatriculat in Constanta,  în timp ce vorbea la telefon a pierdut controlul volanului şi a intrat cu mașina intr-un stâlp electric aflat pe marginea carosabilului, pe care l-a doborât la pământ. Din impactul destul de puternic a rezultat avarierea mașinii  destul de serios. Din fericire nimeni nu a fost rănit.



Niciun comentariu:

Cele mei citite stiri