joi, 19 martie 2015

CASTANI PLANTATI PE MARGINEA SOSELEI IN SMEENI. O IDEE BUNA SAU NU!?

In acest început de primăvară autoritățile locale din Smeeni încearcă din nou să se preocupe de îmbunatățirea aspectului localității. Dacă anul trecut,  în mijlocul verii s-a insistat pe vopsirea bordurilor,  astăzi (19.03.2015) au început  sa fie plantați pe marginea șoselei castani. 

Castanii sunt plantați pe scuarul dintre sosea si trotuar

Iniţiativa este una lăudabilă, insa rămâne de văzut acum dacă în timp, aceşti copaci vor fi îngrijiţi să se poată prinde  şi nu vor avea aceeaşi soartă ca a unora plantaţi în parcul din centrul Smeeni-ului.

Sătenii sunt de părere că pe lângă aceşti copaci, pe scuarul dintre trotuar şi şosea, n-ar strica să apară şi câteva flori sau poate nu castani, ci pomi fructiferi. " Nişte meri să fi pus şi ei, ca la munte, să mâncăm şi noi. Au pus castani să ne rupem ochii în ei. E frumos, dar trebuiau să pună şi altfel de pomi, nu numai "căstănime" din asta. Nişte trandafiri era frumos, să nu fie şoseaua aşa prea pustie", comenta o femeie din Smeeni atunci când i-a văzut pe angajații primăriei plantând castanii.

Altcineva, mai in gluma mai in serios îmi comenta pe pagina personala de FACEBOOK : "Peste câțiva ani, când castanii vor creste si vor face fructe, acestea vor cădea din pomi si nimeni nu cred ca si-ar dori sa
ii cada pe autoturism o castana si sa ii îndoaie tabla".

De câteva zile o parte din cetățenii localității, beneficiari ai ajutorului social, au reluat munca începută anul trecut în vară. Curată spațiul dintre asfalt şi trotuare pentru a face loc, să sperăm, florilor.

Vom fi în continuare atenți să vedem dacă şi anul acesta se schimbă ceva din aspectul localității. Şi poate de această dată cineva, dacă nu tot autoritățile locale, se va îngriji şi de parcul din centrul localității.  



Niciun comentariu:

Cele mei citite stiri